Vredespark Almelo
 
 
 
 

Disclaimer:

Op deze internetpagina vindt u verhalen en foto's van Almeloërs. Persoonlijk en in hun eigen woorden. Deze kunnen door sommigen van u als schokkend worden ervaren. 

Ook kunt u afbeeldingen tegenkomen van foto's, insignes, emblemen e.d. van nationaal socialistische en fascistische organisaties uit de dertiger en veertiger jaren. Het zijn afbeeldingen van geschiedkundige verzamelstukken en in geen geval uitingen van nationaal-socialistische, fascistische of racistische denkbeelden.

Het is niet de intentie van Vredespark Almelo om te choqueren of politiek te bedrijven. Het is een plek om een belangrijk stuk geschiedenis van de stad Almelo te delen en te behouden voor de toekomst.WERK IN UITVOERING
 Wij zijn bezig deze internetpagina te vullen met verhalen en informatie.


Vredespark Almelo

Vredespark Almelo is een stichting in wording met als doel, het bewaren van verhalen en foto's van Almeloërs in oorlogssituaties, in welke vorm dan ook.
 Verhalen van en over burgers en militairen geboren of woonachtig (geweest) in Almelo.

Het Vredespark Almelo is ontstaan uit een idee van Theo Mäkel, Nederlands Nieuw Guinea veteraan en voormalig voorzitter van de Commissie Indië Monument Almelo.

Zoals zovelen vindt Theo het belangrijk dat de gesneuvelden, de offers die veteranen (en hun thuisfront) gebracht hebben en hun verhalen, niet vergeten mogen worden. 

Wij hebben er voor gekozen om de verhalen te starten met de 2e wereldoorlog en de mobilisatie van Almelose militairen in 1939.
Dit omdat er nu nog getuigen zijn die uit eerste hand kunnen vertellen over deze tijd en deze mensen.
De verhalen lopen door tot de dag van vandaag. Want ook vandaag zijn er Almelose militairen die ergens op de wereld vechten voor Vrede en Veiligheid,....OPROEP

Heeft u verhalen die u wilt delen op deze website over de mobilisatie van 1939, de 2e wereld oorlog of over andere oorlogen/missies, en u komt uit Almelo, nodigen wij u van harte uit dit te doen.

Dit geldt natuurlijk voor zowel burgers als veteranen.

U kunt gebruik maken van onderstaand contactformulier. 

Met vriendelijke groet, het webteam.


Bron: 
www.nationaalarchief.nl/,
www.oorlogsgravenstichting.nl,
www.openarch.com, 
C. B. Cornelissen, 
www.veterans.gc.ca, 
marineschepen.nl,
tweedewereldoorlog.nl,
grebbeberg.nl
Anton Niewoldwo2@hinkepink.nl, 
 Klik naar boven of naar startpagina